• PAU CASALS ESCRITS I DISCURSOS. PAU PAU I SEMPRE PAU

    FIGUERES, JOSEP Mª (ED.) ANGLE EDITORIAL Ref. 9788415002277 Altres productes de la mateixa col·lecció Altres productes del mateix autor
    Els escrits on el català més universal deixa escrita la seva consciència cívica més rellevant La vida i l’obra de Pau Casals són conegudes internacionalment per la categoria d’aquest català universal que esdevingué un dels músics més destacats del segle XX i alhora un dels personatges públics amb co...
    Ample: 145 cm Longitud: 230 cm Pes: 400 gr
    Sense stock. Consultar terminis d'entrega
    19,50 €
  • Descripció

    • Encuadernació : NO DEFINIDA
    • ISBN : 978-84-15002-27-7
    • Data d'edició : 01/09/2010
    • Any d'edició : 2010
    • Idioma : CAT
    • Autors : FIGUERES, JOSEP Mª (ED.)
    • Nº de pàgines : 240
    • Col·lecció : CLÀSSICS DE LA PAU I LA NOVIOLÈNCIA
    • Nº de col·lecció : 2
    Els escrits on el català més universal deixa escrita la seva consciència cívica més rellevant

    La vida i l’obra de Pau Casals són conegudes internacionalment per la categoria d’aquest català universal que esdevingué un dels músics més destacats del segle XX i alhora un dels personatges públics amb consciència cívica més rellevant. El llibre presenta, per primera vegada, els seus escrits, biografies o cartes que mostren la seva cara més lluitadora i solidària. L’historiador Josep M. Figueres ha cercat els textos, escrits i parlaments més rellevants per mostrar la trajectòria pública, social i musical del genial vendrellenc.

    Es presenta gairebé un centenar de textos de l’etapa madura de Casals dels anys vint fins a la seva mort, amb el gruix a l’exili. El seu fons, el seu llegat és ple de papers polítics on apareix la voluntat d’un demà millor de llibertat especialment, per la seva Catalunya, doblement perseguida, per demòcrata i per tenir una llengua i cultura diferent.



    Pau Casals

    Segons Joan Alavedra fou el català més universal del segle. La seva dilatada vida arribà a la plenitud artística ja el 1900, aclamat com a violoncel·lista excepcional i viatjant per tot Europa amb èxits de públic i crítica. El seu combat cívic per la pau, la llibertat dels pobles i la cultura catalana perseguida pel franquisme va esdevenir un punt de referència internacional i el seu Cant dels Ocells es va convertir en un crit per la pau al món.



    Josep M. Figueres

    Historiador i professor d’història del periodisme a la UAB, s’ha centrat en l’estudi del catalanisme polític i, especialment, de la premsa catalana, amb títols com: La Renaixensa (1981), Diari Català (1999), Premsa i nacionalisme (2002), Veus de l’exili (2005) o Entrevista a la guerra (2007). És director de les revistes Gazeta i Materials d’història de Catalunya. Les seves darreres obres són l’edició de l’obra completa de Valentí Almirall (2009) i les cròniques de guerra de Lluís Capdevila.



    La col·lecció «Clàssics de la pau i de la noviolència»

    Coeditada conjuntament entre l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i Angle Editorial, vol ser una aportació contínua que doni a conèixer, persones, idees, compromisos i accions que per la seva importància objectiva i per el seu potencial inspirador han esdevingut referents en la implantació progressiva de la cultura de la pau i la consegüent eradicació de la violència sociopolítica.



    href='http://www.angleeditorial.com/actualitzacio_documents/PDF/Reculls/DiarideSantCugat.pdf'
    target='_blank'>Entrevista al Diari de Sant Cugat



    Web de l'ICIP



Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.