• MANUEL CARRASCO I FORMIGUERA AFUSELLAT

    BENET, JOSEP 62 Ref. 9788429763447 Altres productes de la mateixa col·lecció Altres productes del mateix autor
    Josep Benet no va dubtar mai a qualificar Franco com «un criminal de guerra». Per confirmar-ho, va iniciar ben aviat la seva denúncia dels crims del franquisme i va dedicar part dels seus esforços investigadors a escriure una sèrie de biografies sobre certs personatges que van ser injustament afusel...
    Ample: 150 cm Longitud: 230 cm Pes: 342 gr
    Sense stock. Consultar terminis d'entrega
    22,90 €
  • Descripció

    • Encuadernació : MobilPocket
    • ISBN : 978-84-297-6344-7
    • Data d'edició : 01/10/2009
    • Any d'edició : 2009
    • Idioma : CAT
    • Autors : BENET, JOSEP
    • Nº de pàgines : 200
    • Col·lecció : BIOGRAFIES I MEMÒRIES
    • Nº de col·lecció : 66
    Josep Benet no va dubtar mai a qualificar Franco com «un criminal de guerra». Per confirmar-ho, va iniciar ben aviat la seva denúncia dels crims del franquisme i va dedicar part dels seus esforços investigadors a escriure una sèrie de biografies sobre certs personatges que van ser injustament afusellats pel dictador: Lluís Companys, Domènec Latorre, Carles Rahola i Joan Peiró. La filla de Carrasco i Formiguera recorda en un emotiu epíleg que ja el 1944, Josep Benet li va prometre fer un llibre sobre el seu pare. I des de llavors començà a recollir material per dur-lo a terme.Manuel Carrasco i Formiguera, afusellat -ordenat i revisat per Josep Poca- és la darrera aportació de l'historiador Josep Benet a la reivindicació d'uns homes memorables, defensors de les llibertats. El dia 9 d'abril de 1938, quan feia gairebé dos anys que durava la guerra d'Espanya, Manuel Carrasco i Formiguera, el dirigent més popular del partit català d'inspiració democratacristiana Unió Democràtica de Catalunya, fundat a finals de l'any 1931, era afusellat a la ciutat de Burgos. El seu afusellament, ordenat pel mateix general Franco, és un dels fets més crus i alhora reveladors, ja que ha contribuït a bastament a explicar què va significar el franquisme. Llegint aquesta biografia entendrem en tota la seva profunditat un dels aspectes fonamentals de la guerra d'Espanya i del règim franquista: l'odi contra Catalunya i contra tota expressió de catalanitat de tots aquells que només desitjaven destruir la identitat del poble català. 

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.